De 5 voordelen van je eigen VPS: bepaal het helemaal zelf

De touwtjes stevig in handen nemen met jouw eigen VPS? Een Virtual Private Server biedt 5 belangrijke voordelen, bijvoorbeeld ten opzichte van traditionele (shared) hosting. We leggen het je uit, zodat je voor jouw organisatie de volgende keer ook de beste keuze maakt.

Voordelen van jouw eigen VPS

Benieuwd naar de voordelen van jouw eigen VPS? We zetten er 5 voor je op een rij:

  • Optimale performance
  • Eigen data en resources
  • Alle opslagruimte en dataverkeer
  • Maximale keuzevrijheid in software
  • Zelf in te richten of met hulp
  1. Optimale performance

Dankzij een eigen VPS profiteer je van optimale perfomance. Je bent niet meer afhankelijk van anderen en kunt de virtuele server inrichten op de manier die jij wilt. Het biedt je de mogelijkheid om de technologische puntjes op de ‘i’ te zetten, of daar de hulp van specialisten voor in te schakelen. Linksom of rechtsom heb je de kans om er alles uit te halen wat erin zit, zodat je er voor hetzelfde geldt meer voordeel van hebt.

  1. Eigen data en resources

Je profiteert met een eigen VPS van jouw eigen data en resources, omdat je die niet met anderen hoeft te delen. De data is volkomen veilig en de resources zijn daadwerkelijk beschikbaar op de manier waarop je dat wenst en ook zou verwachten. Twee belangrijke elementen om vrijheid te ervaren, voor jouw website of een belangrijke applicatie.

  1. Alle opslagruimte en dataverkeer

Daar waar hostingpakketten soms beperkt zijn als het gaat om opslagruimte en dataverkeer heb je daar met een VPS geen last van. In plaats daarvan heb je alle ruimte en is het geen probleem om grote hoeveelheden dataverkeer te verwerken. Prettig, vooral als jouw website of applicatie uitgroeit tot een groot online succes.

  1. Maximale keuzevrijheid in software

Dankzij jouw eigen VPS heb je de volledige keuzevrijheid in software die je gebruikt. Je zit niet langer vast aan de standaard op een service. Of erger nog, aan verouderde software die de provider nog niet wil updaten. In plaats daarvan bepaal jij welke software er draait, eventueel in overleg met onze specialisten. Jij hebt de touwtjes in handen.

  1. Zelf in te richten of met hulp

Je kunt de eigen VPS volledig zelf inrichten of daarvoor gebruik maken van een beetje hulp. We denken met je mee waar je dat wenst en ondersteunen je als je dat nodig hebt. Aan de andere kant heb jij de volledige vrijheid, waardoor je de VPS kunt gebruiken op de manier die je wenst.

Tip: jouw VPS professioneel laten beheren? Onze specialisten kunnen het onderhoud voor je verzorgen.

Eigen VPS: mogelijkheden op maat

Met een eigen VPS heb je diverse mogelijkheden, waarmee we maatwerk mogelijk maken. Jij hebt de vrijheid om het online in te richten zoals je wenst, om daar voor jouw website of een applicatie gebruik te maken zoals je dat nodig hebt.

En heb je vragen over jouw eigen VPS of ben je benieuwd hoe andere klanten daar naar volledige tevredenheid gebruik van maken? Neem contact met ons op, we horen graag van je.