Welke specificaties passen bij uw VPS?

vpsserverVoor elk bedrijf en elke particulier die een VPS wil aanschaffen, is het belangrijk van tevoren goed na te denken over de specificaties. Om advies te kunnen geven over hoeveel geheugen en hoeveel schijfruimte u nodig heeft, hebben wij in deze blog vijf veelvoorkomende situaties geschetst die dit kunnen bepalen. Zo is gemakkelijk te zien welke specificaties het beste bij u passen en waarom.

1) U wilt meerdere applicaties laten draaien op uw VPS

Om applicaties op uw VPS te laten draaien, raden wij aan om standaard 1 GB geheugen te reserveren voor het besturingssysteem. Afhankelijk van het feit of u gebruik maakt van databases is veel geheugen nodig. Programma’s en databases kunnen veel geheugen in beslag nemen. Hoe zwaarder het programma, hoe meer geheugen er nodig is op de VPS. Het is dus belangrijk u van tevoren af te vragen welke applicaties en welk besturingssysteem u op de VPS wil laten draaien.

2) U wilt uw gevoelige informatie goed beschermen op uw VPS

Het goed beschermen van uw VPS is uitermate belangrijk als hierop gevoelige informatie opgeslagen staat. Voor gevoelige informatie adviseren wij om VMware af te nemen om zo te zorgen dat de informatie veilig opgeslagen staat. Back-ups zouden ook standaard gemaakt moeten worden zodat informatie op de VPS niet verloren gaat. Bovendien kunt u ervoor kiezen om een Firewall in te stellen zodat er geen ongewenste bezoeken op uw VPS komen.

3) U heeft veel gegevens, inhoud of bestanden voor op uw VPS

De ruimte die u nodig heeft op uw VPS is afhankelijk van de grootte van de gegevens, bestanden en inhoud die u op de VPS wil opslaan. Hoe meer bestanden u bijvoorbeeld op de VPS wil zetten, hoe meer ruimte er nodig is aan geheugen. Het is goed om te beseffen dat u met een Windows VPS altijd minimaal 30GB aan schijfruimte moet reserveren voor het besturingsprogramma van Windows. Houd dus bij het kiezen van de schijfruimte altijd in uw achterhoofd dat u het beste hoog kunt inzetten als het gaat om schijfruimte. Op deze manier ondervindt u geen hinder van eventueel tekort aan schijfruimte. Natuurlijk, kan de schijfruimte altijd na het afsluiten van een contract tegen een meerprijs worden uitgebreid.

4) U wilt graag een goed controlepaneel op uw VPS

Er zijn verschillende bekende en betrouwbare controlepanelen voor uw VPS beschikbaar. De keuze is bij ons tussen Plesk, cPanel en DirectAdmin. Deze controlepanelen worden voornamelijk gebruikt bij een VPS waar een website op gehost wordt. cPanel en DirectAdmin draaien op Linux en Plesk draait op zowel Linux als Windows. DirectAdmin wordt vaak gezien als het meest gebruiksvriendelijk. Voor DirectAdmin en Cpanel heeft u een licentie nodig, maar bij Plesk betaalt u voor het aantal domeinnamen. Houd er hierbij rekening mee dat u minimaal 1 GB geheugen op uw VPS nodig heeft om het controlepaneel goed te laten werken.

5) U maakt gebruik van een database op uw VPS

Zowel geheugen als schijfruimte zijn aan de orde wanneer u gebruik maakt van een database op uw VPS. Hoe groter de database is die bijvoorbeeld achter uw website draait, hoe groter het benodigde geheugen voor uw VPS is. Ook hierbij geldt dat u het best hoog kunt inzetten, zodat u kunt blijven groeien en uitbreiden. Door een ruime hoeveelheid geheugen aan te schaffen, bent u altijd voorbereid op de eventuele groei van uw database.  

Neem contact op

Mocht u interesse hebben in een persoonlijk advies of meer willen weten over wat een VPS voor u kan betekenen, neem dan gerust contact met ons op. U kunt bellen naar telefoonnummer 0316-200500 of stuur een mail naar info@vpsserver.nl. Wij helpen u graag! 

Recente nieuwsberichten 
16-04-2019Kantoor gesloten op tweede paasdagLees meer
12-12-2018Aangepaste openingstijden tijdens de feestdagenLees meer
04-10-2018Introductie nieuwe VPS Server tarievenLees meer
09-07-2018Verwerkersovereenkomst nog niet afgesloten?Lees meer
18-06-2018Twee maanden volledige korting op je VPSLees meer

De Voordelen

  • Onbeperkt dataverkeer
  • Korte contracten
  • Windows en Linux templates
  • SSD VPS meteen online
  • Niet tevreden binnen 30 dagen? Je krijgt je geld terug!

1000+ tevreden klanten

  • Autotaalglas
  • Monuta
  • AMI kappers
  • SuperKeukens